AMSTERDAM - PVV-Kamerlid Marcial Hernandez is woensdagavond in opspraak geraakt na een vermeende kopstoot tegen een 30-jarige Hagenaar. De oud-medewerker van defensie zou het opstootje zelf hebben uitgedaagd.

Hernandez beledigde de vriendin van het slachtoffer voordat hij een kopstoot uitdeelde. Dat zegt de vader van het slachtoffer vrijdag in het AD.

Het slachtoffer is volgens Spits een ambtenaar van een ministerie. Met zijn 28-jarige vriendin had hij in Den Haag een afscheidsborrel bezocht en na afloop gingen ze wat drinken in café Berger.

Daar raakten ze volgens de vader in een felle politieke discussie verzeild met enkele PVV-leden. De sfeer zou plezierig zijn geweest en 'absoluut niet vijandig'. Op dat moment zou Hernandez iets hebben geroepen naar de vriendin wat volgens de vader 'niet door de beugel kan'.

"Moet dat nou", zou de zoon toen hebben gezegd. Daarop gaf Hernandez volgens getuigen een kopstoot. De zoon zou volgens zijn vader normaal nooit in dit soort situaties verzeild raken. Op aanraden van anderen deed hij aangifte, waarop de 36-jarige Hernandez werd aangehouden en een nacht in de cel doorbracht.