DEN HAAG - De formatiegesprekken tussen VVD, PVV en CDA zijn donderdag aan het begin van de middag na een schorsing hervat.

CDA-fractieleider Maxime Verhagen gaat ervan uit dat ze voor de laatste keer bij informateur Ivo Opstelten bijeenkomen om de puntjes op de i te zetten.

De verwachting is dat later in de middag Verhagen met VVD-leider Mark Rutte en PVV-collega Geert Wilders het conceptregeer- en gedoogakkoord presenteren. Dinsdag bereikten de drie partijen overeenstemming over de conceptakkoorden, die woensdag in eigen kring zijn besproken.

CDA-congres

VVD en PVV stemden woensdag vrij snel met de akkoorden in, maar het CDA zit nog niet op één lijn. In ieder geval twee CDA-Kamerleden hebben bezwaren tegen samenwerking met de PVV.

Een definitief oordeel velt de CDA-fractie dinsdag, nadat de CDA-leden zaterdag op een partijcongres hun mening hebben gegeven. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zei er nog steeds van overtuigd te zijn dat hij zijn partij achter het akkoord kan krijgen. "Ik geloof nog steeds in de goede afloop", zei Verhagen.

Formatieoverleg