CDA-congres vermoedelijk in Arnhem

AMSTERDAM - Het CDA-congres, dat moet besluiten over het op handen zijnde regeerakkoord en gedoogakkoord, zal waarschijnlijk plaatsvinden in de Rijnhal in Arnhem.

Voorwaarde is echter dat er voor donderdag een akkoord is. Anders wordt het congres een week verzet en zal dan vermoedelijk plaatsvinden in de Utrechtse Jaarbeurs.

Als de onderhandelaars Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders er op woensdag uit zijn, komt het partijbestuur van het CDA donderdagavond bijeen om een reactie voor te bereiden. Die zal vrijdag bekendgemaakt worden.

Afdelingen

Op vrijdagavond zullen de meeste provinciale afdelingen bijeenkomen om hun reactie voor het congres van een dag erna voor te bereiden. Dat is volgens een woordvoerder van het CDA-partijbestuur afgestemd met de afdelingen.

Ingewijden melden echter dat sommige provinciale afdelingen zullen aandringen op meer tijd. In dat geval zal het congres een week later plaatsvinden.

Rijnhal

De Rijnhal biedt plaats aan maximaal vijfduizend mensen. Een woordvoerder van de Rijnhal laat weten 'van harte te hopen' dat het CDA-congres zaterdag in Arnhem plaatsvindt, maar heeft nog geen bevestiging gekregen.

Tijdens het congres wordt het regeer- en gedoogakkoord ter goedkeuring voorgelegd aan de CDA-leden.

Binnen de CDA-achterban bestaat weerstand tegen samenwerking met de PVV. Ernst Hirsch Ballin heeft al aangegeven dat hij zich tijdens het congres kritisch wil uitspreken over de koers van zijn partij.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie