DEN HAAG - Geert Wilders heeft geen aangifte gedaan van bedreiging tegen blogger Bert Brussen. Dat zei de PVV-voorman woensdag in het tv-programma PowNews.

Blogger en internetjournalist van onder meer GeenStijl.nl Brussen werd vorige maand als verdachte verhoord voor opruiing en bedreiging van PVV-leider Wilders.

Brussen plaatste in maart van dit jaar een tweet van iemand anders op zijn site waarin Wilders bedreigd werd. ''Ik heb alleen aangifte gedaan tegen degene die de tweet heeft geschreven'', aldus Wilders.

In het Twitterbericht riep iemand op de keel van Wilders door te snijden. ''Brussen schreef er zelf tekst bij waaruit duidelijk blijkt dat hij geen bedreiging uit'', aldus zijn advocaat Jens van den Brink in augustus.

Kamervragen

De politie verzocht hem het bericht van zijn site te halen. Toen Brussen dit weigerde, moest hij voor verhoor langskomen op het politiebureau.

Tofik Dibi (GroenLinks) heeft deze week Kamervragen gesteld aan de minister van Justitie over de kwestie.

Zelf besloten

Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder deze maand aan dagblad De Pers al weten dat Wilders geen aangifte had gedaan. Het OM had zelf besloten om niet alleen de originele schrijver van het bericht, maar ook Brussen te verhoren, zo berichtte de krant.