DEN BOSCH - Voormalig CDA-minister Hanja Maij-Weggen denkt dat een samenwerking met de PVV haar partij zal splijten en in nog grotere moeilijkheden brengt. Ze heeft dat woensdag gezegd tegen Omroep Brabant Radio.

Ze hoopt en verwacht dat de CDA-onderhandelaars uiteindelijk ook constateren dat een combinatie met de PVV niet goed is voor hun partij.

Maij-Weggen: ''Steun van de partij van Geert Wilders vind ik geen optie voor het CDA. Ik zou heel verbaasd en verrast zijn als hier een positief akkoord uitkomt. Ik vind het eigenlijk ook niet wenselijk'', zei ze woensdag tegen Omroep Brabant Radio.

Gespleten

''Ik denk dat het CDA enigszins gespleten zal raken omdat een deel van de partijleden het echt helemaal niet wil. Een deel zal zeggen: het moet maar en maar een klein deel is voorstander. Ik denk dat de partij het heel moeilijk zal krijgen.''

Haar principiële bezwaar tegen de PVV is dat de partij geen echte democratische partij is. ''Het is een partij die anders denkt over de rechtsstaat en het is een partij die anders denkt over de rechten van burgers.''