Eurlings wil in één bezoek meerdere theorie-examens CBR

DEN HAAG - Demissionair verkeersminister Camiel Eurlings wil dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de mogelijkheid gaat bieden om in één bezoek meerdere theorie-examens af te leggen.

Hierdoor wordt het mogelijk om na het behalen van het bromfietstheorie-examen meteen door te stomen naar het examenlokaal waar de theorie voor het rijden van personenauto's wordt getoetst.

Dat heeft de bewindsman aan de Tweede Kamer geschreven. Op deze manier hoeven jongeren niet twee keer naar het CBR om een theorie-examen te halen. De geldigheid van het theorie-certificaat voor de auto wil hij verlengen van twaalf naar achttien maanden.

''Dit om te voorkomen dat zij een aantal maanden later bij het afleggen van het praktijkexamen voor de personenauto in de problemen komen met de geldigheid van het theoriecertificaat'', schrijft Eurlings.

Computersoftware

De minister schrijft in dezelfde brief dat het CBR oordeelt dat het combineren van de examens mogelijk is, maar niet aan te bevelen. Dit omdat de vraagstelling moet worden aangepast evenals de computersoftware.

Eurlings denkt echter dat de verandering toch wenselijk is. Daarom geeft hij de organisatie opdracht de systematiek van theorie-examens aan te passen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie