AMSTERDAM - De Partij Voor De Mens en alle overige aardbewoners doet niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

“We hadden maar 170 van de 270 benodigde steunverklaringen”, vertelt lijsttrekker Roy Springintveld teleurgesteld. De partij ziet de mens als 'integraal onderdeel van alle levende wezens en het heelal' en leunt sterk op het woord van God.

“De enige legitieme partij doet nu niet mee aan de verkiezingen, de partij van de mens - het wetend dier met eerbied”, aldus Springintveld. De partij stond nog wel op de lijst van 19 partijen die door de kiesraad op 29 april werd gepubliceerd.

Te laat

Ook al waren er genoeg steunverklaringen geweest, dan was het nog onduidelijk of de partij mee kon doen. Springintveld: “We hadden ook drie kandidaten te weinig op de ingeleverde kandidatenlijst die uit 31 had moeten bestaan. Die lijst had ik ook nog te laat ingeleverd vorige week.”

Voorbestemd

“Het is nog niet officieel, maar ik heb me er bij neergelegd dat we niet verkiesbaar zijn, helaas. Maar ja, het is voorbestemd, hè.” De partij geeft echter niet op en maakt zich alvast klaar voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten verkiezingen van maart 2011.