ROTTERDAM - De 42-jarige Alexandra van Huffelen is door D66 Rotterdam voorgedragen voor de wethoudersportefeuille duurzaamheid, binnenstad, buitenruimte en groen.

Zij wordt een van de deeltijdwethouders, samen met D66-collega Korrie Louwes en de twee VVD-kandidaten.

Dat heeft de partij in Rotterdam maandag bekendgemaakt. Van Huffelen is bestuurskundige en werkte in de afgelopen jaren onder meer bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).

De afgelopen tien jaar werkte ze ook voor energieconcern Essent in Nederland en in Duitsland.

''Duurzaamheid is de rode draad door de carrière van Van Huffelen. Zo was Van Huffelen de afgelopen jaren bij Essent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van duurzame energie en energiebesparingprojecten'', aldus D66.

Wethouders

Tijdens de coalitieonderhandelingen was er veel dicussie over het aantal wethouders. PvdA en CDA wilden het eigenlijk laten bij zes wethouders; drie voor de PvdA, en voor D66, VVD en CDA elk één.

De partijen vonden elkaar uiteindelijk in twee extra wethouders, één voor de VVD en één voor D66. Deze vier wethouders hebben allemaal wat betaalde tijd ingeleverd. Ze werken wel voltijds, maar krijgen niet alle uren betaald.