AMSTERDAM - Arjan Brogt is niet meer beschikbaar als kandidaat bij de PVV. De beoogde nummer 32 ontbreekt op de definitieve lijst van de partij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Een officiële reden voor de eliminatie ontbreekt echter. Een woordvoerder van de PVV-fractie was niet bereikbaar voor commentaar.

Brogt kwam eerder in opspraak nadat een rechter eiste dat hij een bestuursbeurs terugbetaalde. Brogt zat in de studentenraad van zijn faculteit aan de Universiteit van Amsterdam, en kreeg daarvoor een vergoeding. Hij kwam echter nooit opdagen voor vergaderingen.

De ondernemer was nummer 32 op de kandidatenlijst. Maandag was hij nog aanwezig tijdens de presentatie van de PVV-kandidatenlijst in Rotterdam.

Kandidaten

Het is al de derde kandidaat op rij die het laat afweten. Eerder maakten Mellony van Hemert en Gidi Markuszower bekend niet meer mee te doen met de verkiezingen voor de PVV.

In het geval van Van Hemert houdt dit mogelijk verband met haar cv. Dat bleek feitelijk niet te kloppen. Officieel heeft ze zich echter om medische redenen teruggetrokken.

Markuszower trok zich terug na aanhoudende negatieve berichtgeving.

De kandidaat was destijds bij de viering van 60 jaar Israël aangehouden omdat hij, als beveiliger, wel een wapen droeg maar daarvoor niet de benodigde papieren bij zich had.

De PVV-kandidatenlijst telt nu nog 48 kandidaten.