AMSTERDAM - De Amsterdamse PvdA ziet niets in een nieuwe toenaderingspoging van D66. De sociaaldemocraten blijven praten met de VVD en GroenLinks over de vorming van een nieuw college.

Dat zegt PvdA-fractievoorzitter Frank de Wolf tegen stadszender AT5. D66 brak de collegeonderhandelingen eerder af toen Lodewijk Asscher zich na het vertrek van Job Cohen liet benoemen tot waarnemend burgemeester van de hoofdstad.

De besprekingen werden enkele dagen later hervat, maar eind maart staakten de democraten, grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen, de gesprekken opnieuw.

GroenLinks

De PvdA opende daarop de onderhandelingen met de VVD en GroenLinks, waarna D66 dinsdagavond liet weten opnieuw een lijmpoging te willen doen. Met name GroenLinks zou liever met D66 dan met de VVD willen besturen, en tijdens een ledenvergadering bleek ook een groot deel van de D66-aanhang het met de breuk oneens.

Wapperen

De Wolf zegt echter niets van D66 te hebben vernomen. Volgens de hoofdstedelijke PvdA-leider is het "moeilijk om hoogte te krijgen" van de democraten. De onderhandelingen met de VVD en GroenLinks gaan gewoon door, zegt hij.

"D66 is een verdeelde partij die van links naar rechts en van boven naar beneden wappert," aldus De Wolf tegen AT5. "D66 zegt vaak dingen die later net anders blijken te zijn."

Ook naar GroenLinks heeft hij een boodschap. ''PvdA en VVD hebben samen een meerderheid", zo zegt hij tegenover het Parool.