Verhagen en Eurlings naar Brazilië

DEN HAAG - Demissionair minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken bezoekt van 6 tot en met 8 april Brazilië. Daar praat hij onder meer met zijn Braziliaanse ambtgenoot Amorim over intensievere internationale en economische samenwerking.

Ook zal er gesproken worden over de hervorming van de Verenigde Naties en de mensenrechten. Een deel van het bezoek doet Verhagen samen met demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat).

Eurlings is samen met een delegatie van dertig Nederlandse bedrijven uit de transport en logistiek. Brazilië groeit wereldwijd op politiek en economisch terrein en is de belangrijkste handelspartner van Nederland in Latijns-Amerika.

Op de agenda staat onder meer de samenwerking op het gebied van energie, briobrandstoffen en logistiek. Nederland is op zijn beurt een belangrijk doorvoerland voor Brazilië.

Anne Frank

Woensdag openen Verhagen en Eurlings in Sao Paolo samen een Anne Frank-tentoonstelling in een cultureel-educatief centrum in een sloppenwijk. De expositie legt een verbinding met het geweld dat de bewoners dagelijks zelf ondervinden, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daarna verrichten ze de aftrap van de wedstrijd Nederland-Brazilië in het eerste Holland Panna Knock Out voetbaltoernooi. Deze Panna KO toernooien worden in heel Brazilië gebruikt voor promotie van Nederland.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie