DEN HAAG - 'Gerda', de glossy van demissionair Landbouwminister Gerda Verburg is donderdagochtend onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer.

Hoewel Verburg aangeeft niet echt glamoureus te zijn, maakt haar eigen eenmalige glossy wel de tongen los in politiek Den Haag.

Verburg zelf wilde juist alle andere Nederlanders bereiken via het blad, dat verschijnt vanwege het 75-jarig bestaan van het ministerie van LNV.

'Gerda' moet mensen op de hoogte brengen van wat er gebeurt op de verschillende LNV-beleidsterreinen.  Verburg wil Nederlanders zo onder meer inzicht geven in het werk van de boeren en vissers en aangeven dat mensen op pad kunnen in mooie stukken landschap in het drukke Nederland.

SP

SP en Partij voor de Dieren (PvdD) zien het echter als een verkiezingsstunt met geld van de belastingbetaler. De PvdD wil dat het blad uit de schappen verdwijnt.

Ook minister-president Jan Peter Balkenende is donderdag bij de discussie. De Kamer vraagt zich af of een glossy wel past binnen de regels voor overheidscommunicatie, en die valt onder verantwoordelijkheid van de premier.

Glossy Gerda