AMSTERDAM – In de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek was het vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen mogelijk om drie keer te stemmen.

Dat zegt een inwoner tegenover RTV Rijnmond.

Door een drukfout kregen 2500 inwoners twee stempassen. Deze werden ongeldig verklaard en kiezers kregen een nieuw stembiljet.

Volgens inwoner Gerhardt Mulder werd echter niet gecontroleerd op de stempasnummers en was het dus mogelijk om de stempassen bij stembureaus in Ommoord, Hillegersberg en Rotterdam-Centrum te gebruiken.

Voorzitter van de deelgemeente Els Kuijper (PvdA) ontkent dat het mogelijk was om drie keer te stemmen. “Ik ben op meerdere stembureaus geweest en heb gezien dat er overal goed werd gecontroleerd.”

Onderzoek

In Rotterdam voert de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven momenteel een onderzoek uit naar onregelmatigheden bij verscheidene persbureaus.

Marco Pastors, lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, had hierom gevraagd. Het Centraal Stembureau maakte vrijdag bekend dat zijn partij nipt niet de grootste was geworden in de Maasstad. De PvdA bleef de Leefbaren zeshonderd stemmen voor.