MAASTRICHT - De gemeente Maastricht gaat de woensdag uitgebrachte stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw tellen. ''Nadere analyse leert dat er een fout is gemaakt met de verwerking van de stemmen van een stembureau. Hiermee zijn twijfels ontstaan over de verkiezingsuitslag'', liet Maastricht donderdagavond weten.

De tijdens de verkiezingsavond gepresenteerde zetelverdeling (zeven zetels voor zowel het CDA als de PvdA) week af van de voorlopige uitslag, zoals donderdag bekend gemaakt door het hoofdstembureau.

Volgens deze uitslag zou het CDA acht, de PvdA zes zetels krijgen in de nieuwe raad.

CDA

Het CDA heeft om hertelling van de stemmen gevraagd. Burgemeester Mans heeft daartoe inmiddels besloten, mits dat mogelijk is.

De gemeente neemt hierover contact op met de Kiesraad. Vrijdag worden tijdens een openbare zitting van het hoofdstembureau de volgende stappen bekend gemaakt.

Zweem

Volgens de wet moet de uitslag vrijdag definitief zijn. Mans wil van de Kiesraad genoeg tijd krijgen om tot hertelling over te gaan. ''Anders blijft de komende jaren een zweem hangen van: is dat allemaal wel goed gebeurd'', lichtte een woordvoerder van de gemeente donderdagavond toe.

Hertelling moet duidelijk maken of de zetelverdeling tussen CDA en PvdA al dan niet gecorrigeerd moet worden.