AMSTERDAM - De gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam-Zuidoost moeten mogelijk overgedaan worden.De stembiljetten zijn niet compleet, omdat de lijstduwer van de VVD in het stadsdeel, Eric van der Burg, is weggevallen.

Dat heeft een woordvoerster van de Dienst Persoons- en Geo-informatie woensdag gezegd. Eric van der Burg is lijsttrekker van de VVD in de stad, maar liet zich in het stadsdeel waar hij zelf woont als lijstduwer op de kieslijst zetten. Vanochtend ontdekte de VVD'er de fout.

Het centraal stembureau van het stadsdeel Zuidoost bepaalt volgende week of de oude biljetten ongeldig moeten worden verklaard en er dus herstemming nodig is, aldus de woordvoerster.Het stembureau kijkt hierbij onder meer naar het opkomstpercentage 's ochtends en 's middags.

Vervangen

De biljetten worden zo snel mogelijk op alle stembureaus in het stadsdeel vervangen. Woensdagmorgen worden de nieuwe biljetten gedrukt.

Het is de verwachting dat ze in de loop van de middag in de stemlokalen liggen. De oude worden op dit moment nog wel gebruikt en er kan gewoon gestemd worden, aldus de woordvoerster.

.