AMSTERDAM – Geert Wilders heeft geen spijt van zijn plan om een belasting in te voeren op het dragen van een hoofddoekje.

Dat zegt hij in een interview met Playboy.

“Volgens mij zijn we sinds die kopvoddentax alleen maar meer gestegen in de peilingen”, aldus de PVV-leider. “Als je niet af en toe hard bent, blijven ze zitten gapen in de politiek.”

Wel erkent Wilders dat hij af en toe de knuppel in het hoenderhok gooit. “Maar dat moet wel, in zo’n zaal met allemaal politiek correcte mensen. Anders verandert er niets.”

Boerka

Volgens Wilders is zijn plan helemaal niet zo onrealistisch als steeds wordt gesteld. ‘In Frankrijk gebeurt het nu: de boerka wordt verboden. Maar dat schrijven de kranten, die zo boos zijn op de PVV, niet.”

De PVV’er diende zijn plan voor de kopvoddentax in bij de algemene politieke beschouwingen, afgelopen september. Hij zei hiermee dat het land eindelijk wat terugverdient aan de islam.

Xenofoob

Zijn plan kwam op veel kritiek te staan van andere partijen. Alexander Pechtold (D66) beschuldigde Wilders van xenofobe en racistische uitingen jegens moslims.

Toenmalig minister Eberhard van der Laan (Integratie) sprak destijds van een “volstrekt hysterisch voorstel”.

Het blad met het interview ligt vanaf 4 maart in de winkel.