DEN HAAG - De Eerste Kamer beraadt zich dinsdag over de onderwerpen die ze de komende tijd op de lange baan wil schuiven na de val van het kabinet.

Het gaat om de voorstellen die de komende twee weken op de agenda staan, zoals de crisis- en herstelwet die de senaat op 16 maart zou behandelen.

Onder de leden van de Eerste Kamer bestaan fundamentele bezwaren tegen deze wet die het mogelijk maakt om versneld infrastructurele projecten uit te kunnen voeren. CDA en VVD in de senaat hebben al laten doorschemeren dat ze willen doorgaan met de afronding van het voorstel.

Balkenende

Demissionair premier Jan Peter Balkenende heeft daar nog op aangedrongen, omdat het volgens hem mensen aan het werk kan houden of helpen.

Na dinsdag zal de senaat nog verder bekijken welke onderwerpen allemaal moeten worden uitgesteld. Op 16 maart wil de Eerste Kamer de definitieve lijst hiervoor klaar hebben, meldde een woordvoerder. De Tweede Kamer stelt deze lijst met gevoelige of omstreden onderwerpen volgende week vast.

Verkiezingen

Het huidige kabinet is demissionair en treft voorbereidingen voor de verkiezingen op 9 juni. Daarna wordt een nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd. Het kabinet blijft aan totdat na de formatie een nieuwe ministersploeg aan de slag gaat.