PVV-lijsttrekker wil niet in Almeers college

ALMERE - De lijsttrekker voor de PVV in Almere, Raymond de Roon, is niet beschikbaar voor een wethouderspost als zijn partij daarvoor na de gemeenteraadsverkiezingen in aanmerking zou komen.

De Roon geeft dan de voorkeur aan zijn huidige functie als lid van de Tweede Kamer. Dat zei hij zaterdagochtend in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

De Roon hoopt dat de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart procentueel dezelfde uitslag zal boeken als bij de Europese verkiezingen vorig jaar.

Dat zou betekenen dat de PVV in Almere tien of elf van de 39 zetels zou bemachtigen. ''Als we er stevig in kunnen stappen, willen we zeker ook in het college'', zei De Roon.

Een combinatie als raadslid van Almere en lid van de Tweede kamer is volgens de lijsttrekker goed te doen. ''Maar ik zal zeker geen wethouder worden.''

Coalitiepartner

Het CDA en de VVD in Almere sluiten de PVV als coalitiepartner na de verkiezingen niet op voorhand uit. Met de Partij van de Arbeid ligt samenwerking moeilijker.

''Programmatisch gezien is dat ondenkbaar, wij willen een Almere waarin iedereen meetelt'', zegt PvdA'er Alphons Muurling.

De Roon wekte nog wel wat wrevel bij VVD-wethouder Arno Visser met zijn opmerking dat Almere 4 miljoen euro moet bezuinigen op het aantal beleidsmedewerkers dat de gemeente in dienst heeft. Hij noemde die 'raamambtenaren'.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie