'Economie blijft kwetsbaar'

DEN HAAG - De economie krabbelt weer wat op, maar blijft kwetsbaar. Dat stelde minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vrijdag in reactie op cijfers over de Nederlandse economie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De Nederlandse economie is vorig jaar met 4 procent gekrompen. In het vierde kwartaal van vorig jaar liet de economie echter een lichte groei zien van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

''Ik zie lichtpuntjes, maar het is een broos en zeker geen structureel herstel'', zei Van der Hoeven na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Van der Hoeven: ''Laten we hopen dat het herstel verder doorzet en dat dit zich snel vertaalt in extra banen. Een doorzettend herstel is niet vanzelfsprekend.

Garanties

Het kabinet doet er dan ook alles aan om de economie in 2010 verder te ondersteunen, onder meer met garanties op kredieten voor het bedrijfsleven.''

Na afloop van de ministerraad zei ze dat ze was 'geschrokken' van de krimp van 4 procent. Zelfs in de jaren dertig van de vorige eeuw nam de economische bedrijvigheid niet zo sterk af. Het lichte herstel in het vierde kwartaal ''komt alleen door een opleving van de export'', voegde Van der Hoeven eraan toe.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie