CDA wil af van vakantiespreiding

AMSTERDAM - Het CDA stelt de spreiding van de schoolvakanties ter discussie. De partij vraagt zich af of de nadelen van de drie verschillende vakantieregio's niet groter zijn dan de voordelen.

Zo heeft door de spreiding de regio zuid geen vakantie tijdens carnaval. Ook volgend schooljaar is daar geen rekening mee gehouden.

De spreiding is ooit bedacht om de verkeersdrukte tegen te gaan die zou ontstaan als iedereen tegelijk op vakantie gaat.

Ook de overbelasting van campings en recreatieparken moet op deze manier worden tegengegaan, maar volgens Tweede Kamerlid Jan de Vries zorgt de spreiding voor problemen.

Problemen

Naast de misser rond carnaval van het ministerie van Onderwijs, dat verantwoordelijk is voor de adviesdata, kampen ouders met andere problemen. Dan gaat het vooral over ouders met kinderen op scholen verspreid over verschillende vakantieregio's. Daardoor kunnen die gezinnen niet gezamenlijk op vakantie.

Klachten

Het CDA heeft de vakantiespreding vorig jaar ook al ter discussie gesteld, maar dat leverde toen niets op. Omdat er klachten bij het CDA blijven binnenkomen, start de partij nu een meldpunt voor problemen rond de vakantiespreiding.

De meldingen komen op 8 maart in de Tweede Kamer aan bod.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie