'Strippenkaart Amsterdam niet zomaar weg'

DEN HAAG - Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) mag niet zomaar de strippenkaart afschaffen in de regio Amsterdam.

De Tweede Kamer wil dat de proef in de regio Rotterdam, die donderdag als eerste volledig overschakelt op de ov-chipkaart, eerst wordt geƫvalueerd.

Een ruime meerderheid in de Kamer stemde dinsdag in met een motie van de drie regeringspartjjen PvdA, CDA en ChristenUnie die Huizinga oproept om lering te trekken uit de Rotterdamse ervaringen.

De stadsregio Amsterdam wil half april ook overgaan op de chipkaart als het enige geldige vervoersbewijs in metro, bus en tram.

Ouderen

De Kamer steunde verder een motie van CDA en PvdA die opkomt voor de oudere reiziger. Huizinga moet samen met ouderenbonden en vervoerders deze categorie reizigers helpen wennen aan de nieuwe kaart voordat de rest van het land overgaat op de ov-chipkaart.

Een aantal organisaties, waaronder ouderenomroep Max, bood vorige week een petitie aan waarin gevraagd wordt de strippenkaart voorlopig overal te handhaven vanwege voortdurende problemen met de ov-chipkaart.

Tip de redactie