ALMERE - Henny Kreeft, voorzitter van de Nederlandse Moslim Partij (NMP), heeft vrijdag in Almere het landelijke partijprogramma gepresenteerd. ''Investeren in jongeren is de rode draad die door ons hele programma loopt'', liet Kreeft weten.

Doel van de NMP is de kloof met moslims te dichten. De partij wil onder meer dat Marokkaanse jongeren worden gezien als Nederlandse jongeren.

Daarnaast moet er een einde komen aan de discriminatie bij sollicitaties. Ook zouden er begraafplaatsen en verzorgingshuizen voor moslims moeten komen.

In het landelijke partijprogramma zijn ook internationale punten opgenomen. De NMP wil dat Turkijke onmiddellijk wordt toegelaten tot de EU en dat Nederland zich direct terugtrekt uit Irak.

Almere

De NMP doet in zeven plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers in Alkmaar, Almere, Den Haag, Noordoostpolder, Rotterdam, Tilburg en Woerden zijn vrijdag gepresenteerd.

In Almere is de 21-jarige Shangram Karim lijsttrekker. Partijvoorzitter Henny Kreeft is lijsttrekker in de Noordoostpolder.