AMSTERDAM – Tegen PvdA-Kamerlid Luuk Blom is aangifte gedaan van bedreiging.

Hij zou enkele weken geleden een 17-jarige jongen en zijn vriendin met een honkbalknuppel hebben bedreigd, zo meldt de Telegraaf.

De jongen stelt dat Blom ten onrechte dacht dat hij sneeuwballen naar het huis van de PvdA-politicus had gegooid.

“Ik liep samen met mijn vriendin naar een discotheek. We waren Bloms huis gepasseerd toen we wat sneeuwballen naar elkaar gooiden. Plots kwam Blom met een honkbalknuppel achter ons aan”, aldus de jongen in de krant.

Brief

Blom woont in het Zeeuwse Sint-Annaland. Zijn werk als politicus is daar bekend. In een brief aan zijn partijgenoten schrijft Blom over aanhoudende intimidatie, getreiter, bedreigingen en vandalisme door jongeren.

''Van deze onhoudbare situatie voor mijn gezin heb ik met regelmaat melding moeten doen bij de politie'', aldus Blom.

IJsballen

Toen op 9 januari ijsballen tegen de ramen van zijn huis vlogen, dacht Blom dat de jongeren er opnieuw waren. Hij heeft toen meteen de politie geïnformeerd. Toen later er weer ijsballen tegen de ruiten vlogen, ging Blom naar buiten met het doel de jongeren aan te spreken.

Uit zelfverdediging, zo geeft de PvdA'er aan, nam hij een honkbalknuppel mee. Buiten trof hij echter twee jongeren die ontkenden er iets mee te maken te hebben.

Politie

De politie is die dag bij Blom langs geweest om te spreken over de manier waarop het Kamerlid de jongeren had aangesproken.

'Ik heb daarop een gesprek met de politie gehad dat eindigde in mijn erkenning dat mijn actie onhandig was geweest.'' Volgens Blom gaf de politie aan dat het daar bij zou blijven.

''Ik wil hierbij verklaren dat het mij spijt dat ik deze onhandige actie heb ondernomen. Maar tegelijkertijd ben ik van mening dat ik na aanhoudende overlast en hufterig gedrag van jongeren hen daar wel op moet kunnen aanspreken'', aldus Blom in zijn verklaring.