UTRECHT - Partijleider André Rouvoet van de ChristenUnie wil zijn partij graag opnieuw leiden bij de volgende landelijke verkiezingen.

Hij maakte zijn ambities zaterdag in Utrecht onder luid gejuich bekend tijdens het tienjarig jubileumfeest van zijn partij. Rouvoet kreeg een staande ovatie.

De kleinste regeringspartij gaat er ondanks de strubbelingen in de coalitie met CDA en PvdA van uit dat de verkiezingen, zoals gepland, in 2011 zijn.

Rouvoet trekt de kar sinds 2003. Hij volgde Karst Veling op, die de partij als eerste leidde na de fusie van de RPF en het GPV in januari 2000.

Nooit getwijfeld

Die was niet ontstaan uit nood, maar om als christenen samen sterker te staan in de politiek, benadrukte Rouvoet. Hij zei dat hij nooit een moment heeft getwijfeld over de samenvoeging tot één orthodox christelijke partij, ook niet na de aanvankelijke slechte start in de beginjaren.

Volgens Rouvoet, nu vicepremier en minister voor Jeugd en Gezin, heeft de ChristenUnie ,,een uniek geluid, een zelfstandig profiel en een eigen overtuiging''.