DEN HAAG - Als het aan de PVV ligt, krijgt Den Haag een wethouder voor veiligheid. Dat is een speerpunt in het programma van de lokale fractie van de partij. De PVV lanceert donderdagavond de website met het verkiezingsprogramma.

''Ik heb de afgelopen weken met veel mensen uit Den Haag gepraat'', legt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma uit in gesprek met het ANP.

''Negen van de tien stellen dat ze zich onveilig voelen. Op oudejaarsavond leek het hier wel een oorlogsgebied door alle autobranden. Een wethouder moet de problemen goed in kaart brengen, zodat we ze ook goed en adequaat kunnen aanpakken.''

Verder zet de PVV Den Haag in op landelijke speerpunten als lastenverlaging en minder islamisering. Ook wil de partij allerlei grote bouwprojecten in Den Haag een halt toeroepen.

Ouderenzorg

''Deze stad heeft de burger de afgelopen jaren veel te veel megalomane projecten opgedrongen waar niemand op zit te wachten'', stelt Fritsma.

''Door daarnaast te bezuinigen op cultuur en multiculturele projectjes komt er meer geld vrij voor ouderenzorg en veiligheid, onderwerpen die de burger echt raken.''

Inkomenseis

Raymond de Roon, lijsttrekker van de PVV in Almere, wil een inkomenseis voor nieuwe bewoners van Almere. Dat zei hij donderdag in een vraaggesprek met het ANP.

De gemeente Almere moet de komende jaren fors groeien. De Roon vindt het belangrijk dat de huidige bewoners van de stad daar geen overlast van ondervinden. ''We zitten niet te wachten op Amsterdamse probleemgevallen.'' De lijsttrekker van de PVV heeft nog niet berekend hoe hoog het inkomen van de nieuwe inwoners van Almere minimaal moet bedragen.

Volgens De Roon moeten de huidige bewoners voorrang krijgen op de woningmarkt in de stad en moeten ook de jonge starters uit Almere een eerlijke kans krijgen op de woningmarkt.