DEN HAAG - Prins Maurits ontvangt maximaal twee ton voor zijn werk als voorzitter van een werkgroep die het gebruik van elektrische auto's moet promoten.

Dit blijkt uit het contract dat minister Camiel Eurlings (Verkeer) donderdag heeft vrijgegeven.

De Volkskrant en een freelancejournalist hadden de stukken opgevraagd via de wet Openbaarheid van Bestuur, liet een woordvoerder van Eurlings weten. Het gaat volgens hem om een beloning voor maximaal twee dagen werk.

Vorig jaar november maakte Eurlings bekend dat de prins voorzitter zou worden van het zogenoemde Formule E-team, dat het elektrisch rijden moet stimuleren.

Contract

In het contract staat dat ''voor de werkzaamheden van de heer Van Oranje maximaal 156.000 euro (excl. BTW) in rekening zal worden gebracht''.

Voor ondersteunende activiteiten van The Source, het bedrijf van de prins, komt daar maximaal 48.000 euro bij. De uurtarieven die de prins kan declareren, zijn opengelaten.

Het ministerie weigert die openbaar te maken omdat dat ''de marktpositie van het bedrijf en de medewerkers daarvan in een ongunstiger positie kan brengen ten opzichte van soortgelijke bedrijven''.

GroenLinks

GroenLinks vroeg eerder premier Jan Peter Balkenende openheid over de verdiensten van prins Maurits, naar aanleiding van verhalen dat die twee ton zou krijgen voor twee dagen werk per week.

''Nu wordt de indruk gewekt dat prins Maurits omgerekend meer verdient dan de minister-president. Dat is zeer ongewenst'', aldus Tweede Kamerlid Ineke van Gent.

Daarnaast vindt ze dat Balkenende duidelijk moet maken hoe het met de ministeriële verantwoordelijkheid zit rond deze werkzaamheden van de prins.