DEN HAAG - Het overleg tussen premier Jan Peter Balkenende en zijn vicepremiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) is woensdag aan het begin van de middag gestopt.

Bos en Rouvoet maakten duidelijk dat het overleg later op de dag wordt voortgezet. Eerst wil de top van het kabinet horen hoe de Tweede Kamer verder met de situatie omgaat. D66 heeft aangekondigd snel een debat te willen.

Het beraad in het Torentje van Balkenende was al voor tienen woensdagochtend begonnen. Volgens Bos verliepen de gesprekken in ''een goede sfeer'' en gingen ze over ''belangrijke zaken''. Rouvoet gaf aan dat er niet over een aanvullende verklaring van het kabinet is gesproken als reactie op het dinsdag gepubliceerde Irakrapport.

Complicaties

Ingewijden spraken eerder woensdag tegenover het ANP echter van ''complicaties'' in de onderlinge gesprekken, waardoor vooralsnog geen zicht op een oplossing is. De PvdA eist van Balkenende snel een nieuwe reactie op het rapport, omdat zijn woorden dinsdag niet overeenkwamen met het standpunt van de PvdA.

Volgens de NOS meldden 'PvdA-bronnen' toen dat er een kabinetscrisis zou dreigen.

Fractievoorzitters

Ook het beraad tussen de fractievoorzitters van de coalitiepartijen is afgelopen. Na afloop wilde niemand commentaar leveren op de ontstane situatie in de coalitie.

Net als premier Jan Peter Balkenende en zijn vicepremiers bespraken de fractievoorzitters de impasse na de publicatie van het kritische Irakrapport van de commissie-Davids.

Overleg tussen fractievoorzitters