DEN HAAG - Vicepremier André Rouvoet gaat voor zijn partij, de ChristenUnie, campagne voeren in diverse steden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Hij zal niet alleen plaatsen bezoeken waar de ChristenUnie traditioneel een sterke positie heeft, zoals Kampen, Katwijk en Zuidhorn.

Maar Rouvoet gaat ook naar steden, zoals Amsterdam en Maastricht, waar de kleinste regeringspartij voor het eerst een zetel wil veroveren.

Dat blijkt uit een toelichting van de ChristenUnie op het startsein dat Rouvoet maandag geeft voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.

De grotere christelijke partij en coalitiegenoot CDA kondigde enkele maanden geleden ook al aan in de campagne ''speciale aandacht'' te besteden aan plaatsen met 100.000 inwoners of meer, omdat het hoopt meer voet aan de grond te krijgen in de stad.

Aanmoedigingsbrief

De ChristenUnie doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 206 plaatsen. Rouvoet stuurt maandag alle lokale lijsttrekkers en campagneleiders een aanmoedigingsbrief.

In de aanmoedigingsbrief claimt Rouvoet successen van de ChristenUnie in het kabinet, waarop lokaal voortgeborduurd zou kunnen worden. Hij wijst op extra middelen voor kwetsbare groepen, bijvoorbeeld om tienermoeders op te vangen.

Verder noemt hij het inperken van het gedoogbeleid op het gebied van drugs en extra investeringen om knelpunten in het openbaar vervoer op te lossen.