DEN HAAG - Hans Kamps, lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), schrijft het nieuwe landelijke verkiezingsprogramma van de PvdA.

Het partijbestuur heeft hem benoemd tot voorzitter van de commissie die dit stuk opstelt voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2011.

Een woordvoerster van de PvdA bevestigde zaterdag een bericht hierover in NRC Handelsblad. Kamps is behalve SER-kroonlid ook voorzitter van de brancheorganisatie voor uitzendbureaus ABU en columnist voor het Financieele Dagblad.

Volgens de PvdA heeft hij veel verstand van arbeidsmarktvraagstukken, onderwijs en jeugdzorg en is hij een goede netwerker.

Van Rossem

De programmacommissie bestaat in totaal uit veertien mensen, onder wie staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs), de Tweede Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Ton Heerts en historicus en VS-kenner Maarten van Rossem.

Ook politicologe Monika Sie zit in de commissie. Ze is directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA, en was eerder betrokken als lid van de beginselprogrammacommissie en de verkiezingsprogrammacommissie voor Europa.