AMSTERDAM - De PVV wil dat website De Speld een satirisch artikel verwijdert waarin kamerlid Hero Brinkman van de partij wijst op de 'duistere kant van Ramses Shaffy'.

In het artikel worden Brinkman fictieve citaten toegschreven als "Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering" en "Bij het achterstevoren beluisteren van de zogenaamde Shaffycantate hebben onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat er onmiskenbaar La Illah Allah, Allah is groot gezongen wordt."

Een beleidsmedewerker van Brinkman verzocht hoofdredacteur Melle van den Berg van De Speld namens het kamerlid per e-mail om het artikel te verwijderen. Volgens de partij heeft De Speld "een zeer kwetsend artikel geschreven en daarbij Tweede Kamerlid Hero Brinkman op een onjuiste wijze geciteerd."

Satirisch

Van den Berg zegt niet van plan te zijn om aan het verzoek gehoor te geven. "Nee, natuurlijk niet. Dit artikel is heel duidelijk satirisch bedoeld, zoals ook blijkt uit de rest van de site. We zijn ook zeker geen 'PVV-bashers'. We pakken iedereen, links en rechts, die dat verdient."

Een woordvoerder van de PVV kon niet onmiddellijk reageren.

De website van De Speld was woensdag als gevolg van een grote bezoekerstoeloop slecht bereikbaar. Het gewraakte artikel is echter ook te lezen in de cache van zoekmachine Google of op Geen Commentaar, een blog waarmee De Speld samenwerkt.