DEN HAAG - ''De nieuwe aantijgingen van Venezuela dat Curaçao en Aruba door de Verenigde Staten worden gebruikt om een aanval op het land voor te bereiden, zijn onjuist, ongefundeerd en echt uit de lucht gegrepen''. Dat zegt minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken).

Hij wil dat de Venezolaanse ambassadeur in ons land komende week opnieuw tekst en uitleg komt geven over de uitspraken van president Chavez.

Chavez beweerde dat Nederland spionagevluchten door Amerika mogelijk maakt vanaf de vliegvelden Hato en Reina Beatrix. De ambassadeur is er al op gewezen dat de Amerikanen zich bezighouden met de bestrijding van drugssmokkel.

In een verklaring onderstreepte Chavez echter nog eens dat de Verenigde Staten de Nederlandse Antillen gebruiken om een aanval op Venezuela voor te bereiden. Verhagen wees de beschuldigingen van Chavez vrijdag van de hand.

''De aantijgingen zijn onjuist en ongefundeerd. Nederland laat zijn grondgebied niet gebruiken voor agressie en streeft goede betrekkingen na met Venezuela",' aldus Verhagen. Hij wil snel opheldering over de woorden van Chavez.