AMSTERDAM – VVD-Kamerlid Helma Nepperus haalt in haar blog op NU.nl fel uit naar GroenLinks-leider Femke Halsema. "Enige zelfreflectie is GroenLinks vreemd".

Halsema schreef zaterdag op haar blog dat de VVD flirt met het kamp van 'klimaatonnozelaars', zoals de PVV, die zich baseren op louche bronnen van wetenschappers die geen verstand hebben van klimaat.

Nepperus deelt Halsema op haar beurt in in het kamp van 'de moraalridders van deze tijd', die wel het beschuldigende vingertje wijzen, maar niet naar zichzelf.

De VVD-politica hekelt de kritiek van Halsema dat zij iedereen die door durft te vragen over de omvang van het klimaatprobleem de maat neemt. "Wie maar iets kritisch vraagt is kennelijk al verdacht".

Nepperus vroeg minister Cramer (Milieu), tot irritatie van GroenLinks, onlangs om een onafhankelijk onderzoek naar mogelijke manipulatie van wetenschappelijke cijfers over opwarming van de aarde.

"Als er niets te verbergen is, zou je toch positief moeten staan tegenover onafhankelijk onderzoek. Helaas, zo niet bij GroenLinks en trouwens ook niet bij minister Cramer. Zijn zij wellicht wat onnozel of zit er meer achter? Ik hoop van niet, maar je zou het bijna gaan denken."

Lees de blog