AMSTERDAM - Ook na het verhitte debat in de Tweede Kamer met minister Camiel Eurlings (Verkeer) over de kilometerheffing de afgelopen week, is nog altijd een kleine meerderheid van de Nederlanders (55 procent) voor invoering van de maatregel.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Uit de peiling die De Hond een week geleden verrichtte kwam een meerderheid van 53 procent naar voren.

De voorstanders zijn vooral te vinden onder de kiezers van de drie regeringspartijen PvdA, CDA en ChristenUnie (65 procent). Onder de kiezers van PVV en VVD is circa 30 procent voor de invoering van de kilometerheffing.

Rutte

VVD-leider Mark Rutte zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat hij er nog altijd van overtuigd is dat de kilometerheffing er niet komt. De VVD is met de SP en de PVV fel tegen de heffing.

Volgens Rutte wil Eurlings premier Jan Peter Balkenende opvolgen en realiseert hij zich dat invoering van de heffing niet goed is voor zijn kansen.

Draagvlak

Eurlings heeft gezegd dat hij zijn plannen niet doorzet als er geen draagvlak voor zou zijn. ''Mijn voorspelling is dat de heffing er niet komt'', aldus Rutte.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.