DEN HAAG - Verkeersminister Camiel Eurlings heeft zich woensdag de woede op de hals gehaald van de Tweede Kamer. Hij bleef weg bij een overleg zonder iets van zich te laten horen.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot was furieus, toen de bewindsman na een kwartier nog steeds niet was verschenen.

''Ik blijf hier niet als een malloot zitten wachten op de minister.'' Hij eist excuses omdat volgens hem Eurlings vrijwel altijd te laat is.

Vergadering gesloten

Ook CDA-collega Ger Koopmans, een partijgenoot van Eurlings, viel scherp uit. ''Als de minister niet is geïnteresseerd in onze vragen, dan zijn we niet geïnteresseerd in zijn antwoorden.''

De voorzitter van de verkeerscommissie sloot kort daarna de vergadering. Het overleg diende ter voorbereiding op het debat over de begroting van Verkeer en Waterstaat eind deze maand. Eurlings zou ook staatssecretaris Tineke Huizinga vervangen die herstellende is van rugklachten.

De bewindsman meldde zich uiteindelijk wel in de Kamer. Zijn woordvoerder liet weten dat hij door grote drukte de tijd was vergeten. Inmiddels heeft Eurlings zijn excuses gemaakt. "Niets menselijks is ook Camiel Eurlings vreemd", aldus de minister.