In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In deze uitzending praten we over de verdeeldheid over vaccinaties. Het RIVM heeft bekendgemaakt dat de vaccinatiegraad in Nederland is gedaald. Het kabinet focust zich nu op voorlichting en niet op een vaccinatieplicht. Alleen: waar komt deze verdeeldheid vandaan? 

En we bespreken ook nog de start van de US Open. Deze Grand Slam wordt gehouden in New York en er wordt gespeeld op hardcourt. Alle grote spelers doen dit jaar mee en de Nederlandse ogen zullen gericht zijn op Kiki Bertens.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2018

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 3 september de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.