In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In deze uitzending praten we over het vraagstuk of DNA afstaan na een oproep verplicht moet worden of dat er een DNA-database moet komen. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus vindt dat er gediscussieerd moet worden over het verplicht afstaan van DNA na een oproep.

Ook bespreken we de Formule-1 Grand Prix van België. NU.nl reisde af naar België om Max Verstappen aan de tand te voelen en om te kijken wie de beste papieren heeft voor de overwinning.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2018

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 3 september de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.