In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Voor deze uitzending gaat NU.nl langs bij Ben Hasselo, voorzitter van de bloemencorso in de Gelderse plaats Rekken. Er is een groot bloementekort. Tienduizenden tot honderdduizenden dahlia's zijn niet geleverd, omdat ze er simpelweg niet zijn. Gooit de droogte van deze zomer roet in het eten voor de corso?

En het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft een bijzondere nieuwe aanwinst, namelijk een ijsvogel bevroren in natuurijs. We gaan langs bij het museum en praten met conservator Bram Langeveld.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2018

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 3 september de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.