In deze zomereditie van Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag met onze redacteuren.


Met in deze uitzending:

- Vrijdagavond zal een volledige maansverduistering te zien zijn boven Nederland. Het is de langste volledige maansverduistering van deze eeuw. De maan zal vrijdagavond volledig verduisterd zijn. Vanaf halverwege de avond zal de zogeheten 'bloedmaan' te zien zijn. Je hoort hierover NU.nl-redacteur Douwe van Veen.

- Noord-Korea heeft de stoffelijke resten van waarschijnlijk 55 tijdens de Koreaanse Oorlog omgekomen Amerikaanse militairen overgedragen. Een Amerikaans militair toestel vloog naar de Noord-Koreaanse stad Wonsan en haalde daar de kleine kisten met overblijfselen op. NU.nl-redacteur Matthijs le Loux praat ons bij.

Zomereditie

Vanaf maandag 23 juli vind je de Dit wordt het nieuws-podcast drie weken lang, niet 's ochtends, maar 's middags op NU.nl. Natuurlijk met het nieuws van de dag, reportages, extra lange interviews en achtergronden bij het nieuws. We horen graag jouw mening. Mail naar redactie@nu.nl

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcast-app te zoeken op NU.nl.