In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Dit weekend wordt de Noord/Zuidlijn feestelijk geopend in Amsterdam. Het was een project met veel tegenslagen, zoals forse overschrijdingen van het budget en tientallen vertragingen. Aan Michiel Jonker, woordvoerder Metro en Tram van de gemeente Amsterdam, vragen we of het na al die jaren als een opluchting voelt dat de lijn eindelijk opengaat voor het publiek.

- Aankomende week is het precies 75 jaar geleden dat Operation Gomorrah enorme verwoesting aanrichtte. NU.nl-redacteur Joost Nederpelt geeft een korte geschiedenisles over deze gebeurtenis, die beter bekendstaat als het bombardement op Hamburg. Vergeet dit weekend ook niet het uitgebreide artikel hierover te lezen op NU.nl

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.