In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- De droogte houdt aan in Nederland. Mogelijk wordt zelfs een oud droogterecord van 1976 gebroken. Om de situatie onder controle te houden, komt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) deze woensdag bijeen. Indien nodig kan de commissie besluiten maatregelen te nemen. We spreken hierover met NU.nl-redacteur Job van der Plicht.

- Deze woensdag dient het hoger beroep tussen de voormalige en veroordeelde xtc-dealer Ronald van Essen en de erven van de geliquideerde vastgoedondernemer Willem Endstra. Van Essen procedeert al jaren om het geld terug te krijgen dat hij had geïnvesteerd in projecten van Endstra. Rechtbankverslaggever Joris Peters praat ons bij.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.