In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Femke Halsema wordt vandaag beëdigd als burgemeester van Amsterdam. Er was veel te doen over de nieuwe burgemeester. Zo werd de vacature eind mei nog tijdelijk heropend, omdat er te weinig geschikte kandidaten waren. Wij vroegen aan Michiel Couzy, politiek verslaggever van Het Parool, of ze zich ook direct moet bewijzen.

- Vorig jaar stonden er ruim 1,1 miljoen melkkoeien in de wei, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar het is, vooral bij de melkveehouderij, nog altijd niet vanzelfsprekend dat de koeien van het voorjaar tot het najaar in de weide staan te grazen. Om zowel de bedrijven als de koeien te helpen zijn er weidecoaches, zoals Bert Philipsen van Wageningen University en Research. Maar wat is dat precies, een weidecoach?

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.