In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Op het WK in Rusland staan de eerste twee kwartfinales op het programma, met onder meer de kraker tussen vijfvoudig wereldkampioen Brazilië en België. Wij bespreken deze wedstrijd met Rypke Bakker van onze sportredactie.

Aftrappen podcast: België moet afrekenen met toplanden | Nieuwe gouden generatie Kroatië

- De zomervakantie begint vandaag voor het zuiden van Nederland en de ANWB verwacht veel files richting diverse vakantieoorden. Wat heb je onderweg echt nodig in de auto als je de weg op gaat? Dat vroegen wij aan Annemieke Zerdoun van de ANWB.

- De Tour de France gaat morgen van start en vandaag worden de laatste voorbereidingen getroffen. Daarbij zal ook echt de Tour-gekte losbarsten. Wij belden met sportverslaggever Daan de Ridder, die nu al voor NU.nl in Frankrijk is.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.