In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Twaalf jonge voetballertjes en hun trainer zitten vast in een ondergelopen grot in Thailand. Door slecht weer werden zij pas na negen dagen gevonden door reddingswerkers. Een van de duikers die mee hielp met de zoektocht is de Belgische duiker Ben Reymenants. We belden hem op in Thailand.

- De eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen Shurandy S. staat op de planning. De veertigjarige S. heeft bekend in maart van dit jaar Redouan B. te hebben doodgeschoten in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer was de broer van Nabil B., kroongetuige in het onderzoek naar een serie van liquidaties en pogingen daartoe. Je hoort rechtbankverslaggever Joris Peters over de zaak.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.