In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- In Turkije waren gisteren de parlements- en presidentsverkiezingen. De Turkse kiesraad heeft president Recep Tayyip Erdogan maandag officieel uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Wat zal hij nu gaan doen en wat betekent dit voor Turkije? Dat vroegen wij aan onze verslaggever in Turkije, Nick Augusteijn.

- De groep alleenwonende Nederlanders is de afgelopen decennia al flink gegroeid en blijft naar verwachting verder groeien. In 2047 is mogelijk een op de vier volwassenen alleenstaand. Dat zou tot meer eenzame Nederlanders kunnen leiden, maar dat hoeft niet. We vroegen aan socioloog Jenny Gierveld van demografisch instituut NIDI wat je tegen eenzaamheid kunt doen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.