In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Op de langste dag van het jaar vraagt het Oogfonds aandacht voor blindheid. Julien Dom gaat daarom langs bij Jan en Tinah Visser, de eigenaren van In Het Donker Gezien. Op deze plek zonder licht kun je een idee van het dagelijkse leven van een blinde krijgen. Luister of het hem lukt om deze plek zonder kleerscheuren weer te verlaten.

- En in Rotterdam wordt tijdens het Nationaal Fietscongres druk over de parkeerproblemen van fietsers gesproken. Je kunt het tegenwoordig geluk noemen als het je lukt om in het centrum van een grote stad een plek voor je tweewieler te vinden. Julien Dom spreekt erover met Jacob de Vries, de oprichter van onderzoeksbureau Trajan.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.