In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Misdaadjournalist Peter R. de Vries wordt in de rechtbank verhoord in de zaak-Holleeder. De vorige keer was de spanning tussen De Vries en Holleeder duidelijk voelbaar. Rechtbankverslaggever Joris Peter praat ons bij over wat we vandaag kunnen verwachten.

- Tom Dumoulin staat inmiddels op meer dan twee minuten achterstand in de Giro d'Italia. Met een tijdrit op de agenda moet de Nederlander deze dinsdag terugslaan. Wat zijn de kansen voor Dumoulin en wat valt er te zeggen over rozetruidrager Simon Yates? NUsport-verslaggever Daan de Ridder vertelt het ons.

- Friesland is door Lonely Planet op de derde plek van beste Europese bestemmingen gezet. Hoofdredacteur Sara van Geloven van Lonely Planet Magazine legt ons uit wat de provincie zo speciaal maakt.

Friesland in top drie Europese bestemmingen volgens reisgids Lonely Planet

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel. Probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu.