In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Met in deze uitzending:

- Waylon vertolkt vanavond zijn nummer Outlaw in 'em in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Voor de Nederlandse troef telt maar één ding: een finaleplek binnenslepen. Lara Zevenberg van de entertainmentredactie is voor NU.nl in Lissabon. We belden met haar over de kansen van Waylon en de andere acts.

- Meer over het Songfestival. Welke landen maken de meeste kans om door te gaan naar de finale? We laten je een top tien van kanshebbers horen. De posities zijn gebaseerd op de verwachtingen van de wedkantoren.

- Donald Trump heeft de stekker uit het atoomakkoord met Iran getrokken. Dat zorgt voor veel onzekerheid over hoe het nu verder moet met de afspraken. En wat gaat er nu met de investeringen gebeuren? Tekst en uitleg krijg je van Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Wat betekent vertrek VS uit Iran-deal voor Midden-Oosten?


Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Deze podcast wordt je aangeboden door Storytel, probeer Storytel dertig dagen gratis via www.storytel.nl/nu