Een smartphone die ook echt daadwerkelijk intelligent is, veel functies te bieden heeft en het belangrijkste: praktisch is. Deze eisen zijn niet niks. Nokia tracht met de nieuwe 6290 aan de beschrijving te voldoen.

Een smartphone die ook echt daadwerkelijk intelligent is, veel functies te bieden heeft en het belangrijkste: praktisch is. Deze eisen zijn niet niks. Nokia tracht met de nieuwe 6290 aan de beschrijving te voldoen. Tijdens de Capital Market Days in Amsterdam lanceerde de telecomproducent deze op Symbian OS gebaseerde 3G smartphone.

In de smartphone treft de gebruiker alle nodige communicatiefuncties op het gebied van bellen, mailen en surfen die men van een hedendaagse smartphone verwacht. De toegang tot internet voor email en mms staat constant open dankzij 3G. De geavanceerde zoekservice Mobile Search is bovendien ook inbegrepen.

Een opmerkelijk detail aan de opklapbare smartphone is dat het ondanks de hoge functionaliteit ook eenvoud uitstraalt. Dit is volgens Nokia tevens te merken aan de snelle toegankelijkheid via het toetsenbord en de menustructuur.

Verdere specificaties van de 6290 luiden: 2.0 megapixel-camera, 2.2-inch vga-scherm, mp3-speler, emailprogramma met bijlagenondersteuning van ppt, pdf, word en excel, en de mogelijkheid om videogesprekken te houden.

Te verwachten in het eerste kwartaal van 2007. Verkoopprijs: 325 euro.