BARCELONA - Nederlandse Xbox 360-bezitters kunnen de spelcomputer van Microsoft volgend jaar uitrusten met een HD-DVD-speler. Dit apparaat, dat de nieuwe generatie dvd's kan afspelen, gaat 200 euro kosten. Dat heeft Microsoft in Barcelona bekendgemaakt.

De speler komt al in november in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland op de markt. Met de HD-DVD-speler gaat het Amerikaanse concern de concurrentie aan met Sony. Deze onderneming brengt volgend jaar in ons land haar nieuwste spelcomputer op de markt, de Playstation 3. Deze is standaard uitgerust met een dvd-speler voorzien van Blu-ray-technologie.

Blu-ray en HD-DVD zijn beide opvolgers van de huidige dvd-technologie. Er woedt momenteel een hevige strijd tussen aanhangers van beide kampen. Fabrikanten brengen de komende maanden de eerste dvd-spelers op de markt die een van de nieuwe technologieën aankunnen. HD-DVD en Blu-ray bieden allebei beter beeld en geluid dankzij de grotere opslagcapaciteit van de dvd-schijfjes.