AMSTERDAM - Disney is nog altijd een sterk merk en het bedrijf is recentelijk ook de gadgetwereld toegetreden. Er zijn al Disney 'Mix Stick' MP3-spelers en mobieltjes en deze week heeft het bedrijf een PMP aan deze lijn toegevoegd, de Mix Max.

De mediaspeler heeft een 2,2 inch scherm en beschikt over 512 megabyte intern geheugen. Het apparaatje kost honderd dollar, dat is ongeveer 75 euro. De knopjes zijn in de herkenbare vorm van Mickey Mouse gegoten en de achterkant heeft een tekening van Tinkelbel, Cheetah Girls of Forever Princess.


Niks iPod-achtige draaischijf, maar knopjes in de vorm van Mickey Mouse

"Met de Disney Mix Stick hebben we bewezen dat kinderen klaar zijn voor digitale muziek", meent woordvoerder Chris Heatherly. Volgens Disney is de Mix Stick sinds diens lancering in de herfst van 2005 erg populair gebleken. Het bedrijf hoopt natuurlijk op een vergelijkbaar succes met de Mix Max.


Als je de PMP omdraait, wordt je lief toegelachen door Peter Pan's sidekick Tinkelbel

Het apparaatje speelt muziek, films en foto's af. Disneyfilms zullen op voorbeschreven geheugenkaartjes uitgebracht worden. De Mix Max ligt vanaf oktober in de winkel.

Disney introduceert ook een MP3-speler genaamd de Mix Micro. Deze speler heeft slechts 128 megabyte geheugen maar heeft ook een microprijs van twintig dollar, bijna vijftien euro.